compacthotel_01

To αρχιτεκτονικό γραφείο Concrete σε συνεργασία με ένα νέο brand hotel της Ολλανδίας, που ονομάζεται Zoku, δημιούργησε ένα φαινομενικά ήρεμο και λειτουργικό δωμάτιο ξενοδοχείου. Στην πραγματικότητα, όμως, έχει πολλά κρυμμένα χαρακτηριστικά: ο χώρος κάτω από την σκάλα, που φαίνεται να έχει απλώς κάποια συρτάρια, είναι μία ολόκληρη συρόμενη πόρτα που χρησιμοποιείται ως αποθηκευτικός χώρος. Ένα ντουλάπι στην είσοδο, επίσης, ανοίγει και γίνεται γραφείο με ένα τετράγωνο τραπέζι και μία ξύλινη καρέκλα, ενώ ένα άλλο ντουλάπι ακριβώς διπλά είναι κατάλληλο για να αποθηκεύει κανείς το ποδήλατό του. Και στο ταβάνι, αν παρατηρήσει κανείς προσεκτικά, θα δει κρίκους να κρέμονται, για όσους έχουν ανάγκη για λίγη γυμναστική.

Τα ξενοδοχεία στο κέντρο της Ολλανδίας είναι συχνά στενά, λόγω της αρχιτεκτονικής δομής της πόλης, και έτσι η ομάδα του Concrete ήθελε να αποδείξει πως δεν χρειάζονται πολλά τετραγωνικά μέτρα για να γίνει ένας χώρος πραγματικά λειτουργικός. Το ξενοδοχείο, που τώρα ολοκληρώνει την κατασκευή του, πρόκειται να ανοίξει στις αρχές του επόμενου έτους.

 

No more articles