Το ελληνικό σχεδιαστικό δίδυμο Studiolav  (Loukas Angelou and Vasso Asfi) που έχει ως έδρα την Αγγλία ταξιδεύει αυτή τη φορά ως το Μανχάταν και σχεδιάζει ένα loft που αντανακλά την ιδιαίτερη προσωπικότητα των ιδιοκτητών του γεμίζοντάς μας έμπνευση.

Για το συγκεκριμένο πρότζεκτ διακόσμησης, η ευέλικτη διαρρύθμιση σε συνδυασμό με την προσεγμένη επιλογή των επίπλων και αξεσουάρ ήταν κομβικής σημασίας για τον εμπλουτισμό της μοναδικής αισθητικής που χαρακτηρίζει αυτή τη μοντέρνα κατοικία. Η πρόκληση βρισκόταν στον καθορισμό των χώρων (σαλόνι, τραπεζαρία, κουζίνα, γραφείο, γυμναστήριο κλπ) και των λειτουργιών τους, χωρίς να ”κλείνει” ο χώρος ή να εμποδίζονται οι ζεστές ακτίνες του πρωινού ήλιου από το να ”εισβάλλουν” το σπίτι.

Μια από τις κύριες επιθυμίες των ιδιοκτητών ήταν να δημιουργηθεί ο κατάλληλος χώρος που θα μπορεί να φιλοξενήσει 10 με 15 άτομα ταυτόχρονα για δείπνο ή ποτό. Γι’αυτό τον λόγο οι βασικοί χώροι του σπιτιού, το σαλόνι και η τραπεζαρία, σχεδιάστηκαν επιμελώς ώστε να αποπνέουν φιλικότητα, ευνοώντας την αλληλεπίδραση και τις κοινωνικές συναναστροφές μεταξύ των καλεσμένων.

Ο χώρος εργασίας αποτέλεσε μια ακόμη δημιουργική πρόκληση για τους ιδιοκτήτες. Στόχος ήταν να διαμορφωθεί μια άνετη γωνία που θα τους ενθαρρύνει να εργαστούν από το σπίτι αλλά και να διαβάσουν, ενώ κάθονται σε μια αναπαυτική πολύχρωμη πολυθρόνα. Τα χρώματα έχουν επιλεχθεί προσεκτικά ώστε να συνθέτουν μια αίσθηση ζωντάνιας.

Στον κύριο χώρο του σπιτιού, ο φωτισμός κατέχει κεντρική θέση. Συνδυάζοντας το μίνιμαλ ύφος με τη λειτουργικότητα, ταιριάζει τέλεια με την ιδιαίτερη διακόσμηση ενός μοντέρνου διαμερίσματος σε μία μητρόπολη όπως η Νέα Υόρκη. Περιμετρικά του σαλονιού, έχουν δημιουργηθεί μικροί αυτούσιοι χώροι. Τα προσεκτικά επιλεγμένα έπιπλα, συντελούν στην δημιουργία «ζεστών γωνιών» στο σπίτι, ενώ αν είναι απαραίτητο μπορούν εύκολα να μεταμορφωθούν σε καθιστικά για περισσότερα άτομα.

Η επιτυχία της συγκεκριμένης διακόσμησης βρίσκεται στο γεγονός ότι κατασκευάσθηκε ένας χώρος που αποπνέει την αίσθηση ενός πολυτελούς σύχρονου διαμερίσματος, παραμένοντας όμως λειτουργικός και βολικός για τις καθημερινές ανάγκες των ενοικών του. Ο σχεδιασμός, από την επίπλωση και τον φωτισμό, μέχρι τις λεπτομέρειες και τα χρώματα που επιλέχθηκαν, αναδεικνύει τη συλλογή τέχνης των ιδιοκτητών, αλλά εκφράζει και τις εξωστρεφείς τους προσωπικότητες.

No more articles