Το κτίσμα αυτό που αποτελούσε το καλοκαιρινό νυχτερινό μαγαζί της περιοχής στην δεκαετία του ‘90 και πολλοί κάτοικοι το θυμούνται με νοσταλγία, αγοράστηκε από ένα ζευγάρι Ιταλών με στόχο την δημιουργία μίας εξοχικής κατοικίας, που θα σέβεται την αρχιτεκτονική παράδοση της περιοχής.

Οι νέοι ιδιοκτήτες που ερωτεύτηκαν το μέρος, τους ανθρώπους τους και την ιστορία του κτιρίου, ανέθεσαν στο αρχιτεκτονικό studio LOCI ARCHITECTS, την ανακαίνιση και επέκτασή του.

Ο αρχιτέκτων Jamie Anderson και η μελετητική ομάδα του studio, διατήρησαν το παλιό κτίριο και έκαναν προέκταση αυτού, με έναν γυάλινο διάδρομο να λειτουργεί σαν σύνδεσμος του νέου και του παλιού, του κύριου σπιτιού και του ξενώνα.

Η επιλογή των χρωμάτων ακολουθεί τις χρωματικές αποχρώσεις του γύρω τοπίου: τα γαλάζια χρώματα της θάλασσας και τους μπεζ τόνους του τοπικού ψαμμίτη, δημιουργώντας μία ήρεμη συνέχεια μέσα στην κατοικία.

  

Περισσότερες πληροφορίες: Loci Architects

No more articles