Θα φανταζόσασταν ποτέ ότι εκτός από τα ρούχα, οι τσέπες θα είχαν θέση και στους τοίχους; Ίσως ακούγεται απίστευτο, αλλά έχει γίνει πραγματικότητα. Ο λόγος για ένα διαμέρισμα στο Τόκιο το οποίο ανακαινίστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Daisuke Motogi Architecture και παρουσιάστηκε στο Dezeen.

Βρίσκεται στην ήσυχη γειτονιά Naka-Meguro, είναι μόλις 43 τετραγωνικά μέτρα και χρειάστηκε χαμηλό budget για την ανακαίνιση.

Αν και οι αρχιτέκτονες αρχικά ήθελαν να αλλάξουν τη διάταξη ώστε να ακολουθήσουν την τυπική μορφή ενός ιαπωνικού διαμερίσματος -όπου η κουζίνα και το μπάνιο βρίσκονται στη βόρεια πλευρά του διαδρόμου- το περιορισμένο budget το απαγόρευε.

Διαβαστε ακόμη: Ένα Μικροσκοπικό Διαμέρισμα Στο Βερολίνο

Το υπνοδωμάτιο βρίσκεται στη βόρεια πλευρά και βλέπει στον κοινό διάδρομο, η κουζίνα και το μπάνιο βρίσκονται στη μέση και το καθιστικό βρίσκεται στο νότο.

Για να δοθεί λύση στην ακαταστασία του σπιτιού, οι αρχιτέκτονες δημιούργησαν έναν τοίχο ο οποίος βρίσκεται στη μέση του διαμερίσματος και είναι καλυμμένος από ύφασμα με τσέπες.

Τα αντικείμενα μπορούν να αποθηκευτούν στους τοίχους μέσα σε μια σειρά τσέπες που ασφαλίζονται με λευκά φερμουάρ.

No more articles