Το στούντιο αρχιτεκτονικής Wernerfield σχεδίασε αυτή την κατοικία στο Τέξας αρκετά μέτρα πάνω από το έδαφος, για να προσφέρει στους επισκέπτες την αίσθηση ότι αιωρούνται στο δάσος!

Το PH2 Treebox χτίστηκε σε μια δασική περιοχή στο Ντάλας όπου προϋπήρχε ένα κτίσμα. Το αρχιτεκτονικό στούντιο ανέλαβε τη δημιουργία ενός γραφείου και ξενώνα το οποίο θα έχει θέα στον μαγευτικό εξωτερικό χώρο.

Οι αρχιτέκτονες αποφάσισαν να ανυψώσουν τα δωμάτια πάνω από το έδαφος, μια κίνηση εμπνευσμένη από την υπερυψωμένη αυλή που συνδέεται με την κύρια κατοικία.

Ο ξενώνας βρίσκεται πάνω σε μεταλλικούς κίονες ύψους 3,5 μέτρων με την κάτω πλευρά του κτιρίου να χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης. Οι εξωτερικοί τοίχοι είναι βαμμένοι σε σκουρόχρωμες αποχρώσεις ώστε να «χάνεται» στο τοπίο.

Το κτίριο των 143 τετραγωνικών μέτρων σε ορθογώνιο σχεδιασμό χωρίζεται σε δύο αίθουσες. Ο ένας χώρος περιλαμβάνει τα δωμάτια επισκεπτών και ο άλλος στεγάζει το γραφείο ενώ μια μεταλλική σκάλα οδηγεί στην κατοικία. Οι συρόμενες γυάλινες πόρτες επιτρέπουν στους χώρους να έχουν πρόσβαση στο ύπαιθρο.

No more articles