To Cornwall gardens είναι μια κατοικία με έναν παραδεισένιο κήπο σε μια συνοικία της Σιγκαπούρης.

Το Cornwall gardens δημιουργήθηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο CHANG για να φιλοξενήσει μια οικογένεια τεσσάρων γενεών.

Η ιδέα πίσω από το σχέδιο έχει ως στόχο να βελτιώσει τους χώρους διαβίωσης μέσα σε ένα τροπικό κλίμα μέσω σχεδιασμένων κοινόχρηστων χώρων που συνδέουν τα μέλη της οικογένειας. Το προκύπτον σπίτι δημιουργεί ένα τροπικό καταφύγιο, φέρνοντας πράσινο και φως σε κάθε χώρο.

Το σπίτι καλύπτει 1494 τ.μ., την οποία ο πελάτης ήθελε να μεταμορφώσει σε έναν τροπικό παράδεισο, καταφύγιο για όλη την οικογένεια.

Το αρχικό σχέδιο ήταν ένα “L” το οποίο είχε επεκταθεί για να σχηματίσει ένα “U”. Προκειμένου να δημιουργήσει ένα αρμονικό περιβάλλον διαβίωσης, το αρχιτεκτονικό γραφείο ενσωμάτωσε έξυπνα έναν συνδυασμό ιδιωτικών και κοινόχρηστων χώρων, δίνοντας τη δυνατότητα στους κατοίκους να έχουν ήσυχες στιγμές αλλά και αλληλεπίδραση μεταξύ τους.

Η αρχιτεκτονική χαρακτηρίζεται από τη χρήση φυσικών, πιο σκουρόχρωμων φινιρισμάτων, τα οποία προτιμούσε ο πελάτης. Η πλούσια βλάστηση φέρνει ζωντάνια στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Ο κεντρικός χώρος της πισίνας είναι πλαισιωμένος από καταρράκτες και καταπράσινα σημεία, ενώ καταρράκτης υπάρχει στην είσοδο σε έναν παλιό τοίχο.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο χρησιμοποίησε ξύλα, φωτιστικά, παράθυρα και πόρτες από το παλιό οίκημα, συνδέοντας έτσι το παρελθόν με το παρόν.

No more articles