Από τη μία τα βουνά και από την άλλη ο ωκεανός. Αυτό το σπίτι είναι τοποθετημένο σε μια προνομιακή τοποθεσία στην Nha Trang του Βιετνάμ, προσφέροντας αυτό που θέλουν όλοι: Το σπίτι τους να είναι το καταφύγιό τους.

Χτισμένο σε έναν λόφο, το σπίτι των 500 τ.μ. απολαμβάνει μια μοναδική θέα στον ωκεανό και τα βουνά. Οι αρχιτέκτονες έδωσαν έμφαση στην απλότητα, στη χρήση ακατέργαστων και φυσικών υλικών, ενώ πόνταραν και στις καινοτόμες εσωτερικές λειτουργίες.

Στο σπίτι κυριαρχεί η πέτρα, το ξύλο και το τζάμι. Μάλιστα, η τζαμαρία που τυλίγει την οικία προσφέρει ανεμπόδιστη πανοραμική θέα στο τοπίο. Από την άλλη το ξύλο δίνει μια πολυτελή αίσθηση στην οικία, ενώ η πέτρα μια πιο γήινη όψη.

Η σπειροειδής σκάλα, τοποθετημένη σε κεντρικό σημείο του χώρου, βρίσκεται στο επίκεντρο του εσωτερικού σχεδιασμού.Τα μεγάλα παράθυρα είναι ανοιχτά, ενώ οι εσωτερικοί χώροι και οι εξωτερικοί χώροι έχουν αρμονική συνέχεια.

Ανάλογα με τις ανάγκες των ατόμων και των οικογενειών, ο πρώτος όροφος μπορεί να διαμορφωθεί πλήρως με συρόμενα ξύλινα τοιχώματα. Αυτό το παιχνιδιάρικο σύστημα, οι αλλαγές δηλαδή που μπορούν να γίνουν, δημιουργούν διαφορετικούς χώρους ανάλογα με τις ανάγκες των κατοίκων.

No more articles