Μία τετραμελής οικογένεια που θέλει να ξαναζήσει στο κέντρο της Αθήνας, ζήτησε από το αρχιτεκτονικό γραφείο AVW Architecture να ανακαινίσει ένα παλιό διαμέρισμα που βρίσκεται στην περιοχή του Χίλτον, με στόχο την δημιουργία ενός σύγχρονου και λειτουργικού χώρου.

diocharous_apartment_by_avw-p09 diocharous_apartment_by_avw-p11 diocharous_apartment_by_avw-p12

Οι βραβευμένες αρχιτέκτονες Αγγελική Αθανασιάδου και Κατερίνα Βασιλάκου, οργάνωσαν τον ενιαίο καθημερινό χώρο με βάσει την οικογενειακή επικοινωνία. Με επίκεντρο την κουζίνα, η οικογενειακή ζωή γυρίζει γύρω από το μεγάλο τραπέζι, το μαγείρεμα, το φαγητό και την εργασία, με την επικοινωνία να βρίσκει χώρο να εκδηλωθεί.

diocharous_apartment_by_avw-p08 diocharous_apartment_by_avw-p07 diocharous_apartment_by_avw-p06

Η επιλογή ουδέτερων χρωμάτων δημιουργούν ήρεμη και χαλαρή ατμόσφαιρα. Η αλλαγή των κουφωμάτων σε συνδυασμό με τις ειδικές κατασκευές που έντυσαν τον διάδρομο, τον μεταμόρφωσαν από ένα χρηστικό αλλά αδιάφορο χώρο σε πρωταγωνιστικό στοιχείο.

diocharous_apartment_by_avw-p02 diocharous_apartment_by_avw-p01

Αρχιτεκτονικό γραφείο: AVW Architecture
Design team: Αγγελική Αθανασιάδου, Κατερίνα Βασιλάκου
Περιοχή: Ιλίσια, Αθήνα
Φωτογράφος: Proper Photography

Πηγή: Designhome

No more articles