Το διαμέρισμα – ρετιρέ που ανακαινίστηκε από το studio Cadu architects, βρίσκεται σε πολυκατοικία της δεκαετίας του 1960 στα Εξάρχεια και διέθετε εξαρχής καλή διαρρύθμιση και ενδιαφέροντα αρχιτεκτονικά στοιχεία και υλικά, με βασικό πλεονέκτημα τη μεγάλη βεράντα στην πρόσοψη.

renovation_of_an_apartment_in_exarchia-p05 renovation_of_an_apartment_in_exarchia-p04 renovation_of_an_apartment_in_exarchia-p03 renovation_of_an_apartment_in_exarchia-p02

Στόχος της ανακαίνισης ήταν με ένα περιορισμένο προϋπολογισμό να αποδοθεί στους χρήστες ένα διαμέρισμα σύγχρονων προδιαγραφών χωρίς να χαθεί η “αίσθηση” της εποχής του.

Επιλέχθηκε να διατηρηθεί η αρχική διαρρύθμιση και συγκεκριμένα στοιχεία όπως τα δάπεδα (παρκέ, μωσαϊκά και μαρμάρινα δάπεδα).

renovation_of_an_apartment_in_exarchia-p08 renovation_of_an_apartment_in_exarchia-p07

Το λουτρό και η κουζίνα ανακαινίστηκαν πλήρως και έγιναν επιλεγμένες επεμβάσεις (σε σαλόνι, γραφείο και κρεβατοκάμαρα) ώστε να ικανοποιηθεί η απαίτηση του χρήστη για σύγχρονη διαβίωση.
renovation_of_an_apartment_in_exarchia-p13

Δείτε το πρινrenovation_of_an_apartment_in_exarchia-p11

Περισσότερες πληροφορίες

Έργο: Ρετιρέ στα Εξάρχεια
Studio: Cadu architects
Αρχιτέκτων: Γιάννης Παπαγιαννάκης
Περιοχή: Εξάρχεια, Αθήνα
Φωτογράφος: Βαγγέλης Πατεράκης

Πηγή: Designhome.gr

No more articles