Η μονοκατοικία βρίσκεται στον παραθαλάσσιο οικισμό του Χορευτού στο Πήλιο. Βασικό χαρακτηριστικό της είναι η προνομιούχα θέση της στην άκρη του οικισμού, μακριά από την ένταση των εστιατορίων και των καφέ, και μπροστά στη θάλασσα εξασφαλίζοντας απρόσκοπτη θέα στο Αιγαίο πέλαγος.

sunrise_sea_villa-p05 sunrise_sea_villa-p04 sunrise_sea_villa-p03 sunrise_sea_villa-p02 sunrise_sea_villa-p01
Η σχεδιαστική αρχή που ακολουθήθηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Δημήτρης Φιλιππιτζής & Συνεργάτες, είναι αυτή της ήπιας παρέμβασης και της ομαλής ένταξης στο φυσικό περιβάλλον με έμφαση στην παραδοσιακή και την βιοκλιματική αρχιτεκτονική και στη χρήση φυσικών υλικών.

Μεταξύ των κύριων στόχων του σχεδιασμού συγκαταλέγονται η εξασφάλιση της άνετης και πολυτελούς διαμονής και το άνοιγμα του εσωτερικού προς τον υπαίθριο διαμορφωμένο χώρο και το φυσικό περιβάλλον. Πρόκειται για κατασκευή υψηλής ποιότητας με ενσωματωμένες όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες παρέχοντας μια άριστη διαβίωση.

sunrise_sea_villa-p10 sunrise_sea_villa-p09 sunrise_sea_villa-p08 sunrise_sea_villa-p07 sunrise_sea_villa-p06

Η κατοικία είναι συνολικής έκτασης 117 τ.μ. και αναπτύσσεσαι σε δύο επίπεδα. Στο πρώτο επίπεδο, εμβαδού 73 τ.μ., βρίσκεται το καθιστικό με το τζάκι, η πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, η τραπεζαρία, ένα υπνοδωμάτιο, ένα λουτρό και η αποθήκη με το πλυντήριο ρούχων και το στεγνωτήριο.

Η εσωτερική ξύλινη σκάλα οδηγεί στο δεύτερο επίπεδο στο οποίο ο επισκέπτης συναντά το εσωτερικό μπαλκόνι με το χώρο του γραφείου, τα άλλα δύο υπνοδωμάτια και το δεύτερο λουτρό.

Η χρήση της πέτρας και των φυσικών επιχρισμάτων σε γήινους χρωματισμούς σε συνδυασμό με την επίπλωση, τα χειροποίητα ξύλινα στοιχεία και τα επιλεγμένα διακοσμητικά, δημιουργούν την αίσθηση ενός οικείου και ζεστού χώρου.

sunrise_sea_villa-p19 sunrise_sea_villa-p18 sunrise_sea_villa-p17 sunrise_sea_villa-p15 sunrise_sea_villa-p13

Στον εξωτερικό στεγασμένο χώρο το καθιστικό συνδυάζεται αρμονικά με τις φυτεύσεις εξασφαλίζοντας μια γαλήνια και ήρεμη φιλοξενία, ενώ καθιστά ομαλή και τη μετάβαση στον εσωτερικό χώρο.

sunrise_sea_villa-p23 sunrise_sea_villa-p24 sunrise_sea_villa-p22

Ο αρχιτέκτων Δημήτρης Φιλιππιτζής και η ομάδα του, προσπάθησαν να πετύχουν το συνδυασμό των φωτεινών χρωμάτων, που παραπέμπουν στις νησιωτικές κατοικίες, με τη στιβαρότητα της πέτρινης πηλιορείτικης κατασκευής.

Πηγή: Designhome.gr

No more articles