2

Ένα μικρό οικοδόμημα αλλάζει χρώμα ανάλογα με την οπτική γωνία από την οποία το κοιτάς. Ο λόγος για το “Chameleon Cabin”, που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Mattias Lind της σουηδικής White Arkitekter σε συνεργασία με την διαφημιστική εταιρία Happy F&B, για την εταιρία εκτυπώσεων Box&Display Göteborgstryckeriet.

Η ιδιόμορφη αυτή καμπίνα που θυμίζει σουηδικό friggebod, είναι δημιουργημένη εξ’ ολοκλήρου από πτυχωτό χαρτί, το οποίο από την μια πλευρά είναι λευκό και από την άλλη τυπωμένο με όψη μαύρου μάρμαρου, έτσι ώστε να φαίνεται λευκή, μαύρη ή ριγέ ανάλογα με την οπτική γωνία. Για να προσδοθεί αντίθεση σ’ αυτό το ασπρόμαυρο έργο, το εσωτερικό της καμπίνας είναι βαμμένο κίτρινο ενώ για την οικοδόμηση του  χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 92 κομμάτια χαρτιού, τα οποία συναρμολογήθηκαν μεταξύ τους με την βοήθεια σχισμών και εσοχών.

1

3

4

 

 

 

5

6

No more articles