Maximum-Garden-House-02-800x702

To αρχιτεκτονικό γραφείο Formwerkz Architects, με έδρα την Σινγκαπούρη, επαναπροσδιόρισε την έννοια του κήπου στον αστικό σχεδιασμό προτείνοντας κομμάτια κήπου και αίθριου (deck) σε διάφορα επίπεδα του σπιτιού και όχι σε έναν ενιαίο χώρο. Σε έναν περιορισμένο χώρο, όπως ένα κομμάτι γης σε μία μικρή αστική γειτονιά, συνήθως ο χώρος που περισσεύει από το κτίριο αποκαλείται κήπος. Βασικός όμως στόχος του πελάτη ήταν να εξασφαλίσει αρκετό “πράσινο” χώρο, έτσι επινοήθηκε αρχικά ένα σύστημα φύτευσης που θα περιβάλλει ορισμένες επιφάνειες του σπιτιού και θα λειτουργεί ως προστατευτική κουρτίνα.  Η στέγη στην κορυφή του κτίσματος αποτελεί την συνέχεια του εσωτερικού αφού νοητά ενώνεται μα αυτό με τους μεγάλους γυάλινους τοίχους ενώ το κεκλιμένο επίπεδο θυμίζει τα deck των πάρκων και προσφέρεται για διάφορες δραστηριότητες.

Maximum-Garden-House-04-800x574

 

Maximum-Garden-House-13-1-800x555

 

Maximum-Garden-House-06-800x1131

 

Maximum-Garden-House-07-800x574

 

Maximum-Garden-House-10-800x564

 

Maximum-Garden-House-14-800x533

 

Maximum-Garden-House-15-800x533

 

Maximum-Garden-House-16-800x533

 

Maximum-Garden-House-19-800x1200

 

Maximum-Garden-House-25-800x546

No more articles