Eνα μικροσκοπικό σπίτι στην Σανγκάη με design που εντυπωσιάζει

Στην Σανγκάη, ένα αρχιτεκτονικό γραφείο εμπνεύστηκε από περιστρεφόμενα κουτιά και χρωματιστά παιχνιδίσματα προκειμένου να δημιουργήσει ένα μοντέρνο διαμέρισμα. Και τα κατάφερε με εντυπωσιακό τρόπο!

Το αρχιτεκτονικό γραφείο TOWOdesign κλήθηκε να αναδιαμορφώσει ένα διαμέρισμα 47,5 τετραγωνικών μέτρων στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να εξυπηρετεί τις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη του.

Τέσσερα «κουτιά» δημιούργησαν ένα σπίτι με βάση τη λειτουργικότητα και την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Υπνοδωμάτιο, κουζίνα, μπάνιο και χώρος ψυχαγωγίας φιλοξενούνται μέσα στα «κουτιά», ενώ η τραπεζαρία και το καθιστικό βρίσκονται στους ενδιάμεσους χώρους.

Αν θεωρείτε την Σανγκάη μακριά δείτε ένα μικρό αρχιτεκτονικό θαύμα… στην πλατεία Καρύτση της Αθήνας!

Για να μην δημιουργηθεί η αίσθηση του κλουβιού και να υπάρχει η ιδέα μεγαλύτερου χώρου, οι αρχιτέκτονες έστρεψαν έξυπνα τις δομές κατά 10 μοίρες. Γι αυτό άλλωστε το πρότζεκτ ονομάζεται 10 Degree House. Παράλληλα, στρογγύλεψαν τις γωνιές για να περιορίσουν την οπτική κλίση τους.

«Το διαμέρισμα άλλαξε από χώρο που αποτελείται από ένα κανονικό δωμάτιο σε έναν ρέοντα χώρο που συνεχίζεται έξω από ένα κουτί», εξηγεί το αρχιτεκτονικό γραφείο.

«Το κίτρινο κουτί της κουζίνας είναι το κέντρο και αυτό εξαλείφει το αίσθημα της κατάθλιψης και επίσης επεκτείνει το χώρο», προσθέτει.

Οι αποθηκευτικοί χώροι είναι κρυμμένοι σε όλο το διαμέρισμα, ενώ ο φωτισμός είναι κρυφός σε εσοχές σε διαφορά σημεία. Τα έντονα χρώματα αλλά και οι διάφορες προσθήκες ενισχύουν τη μινιμαλιστική διάθεση. Την ίδια στιγμή, οι καθρέπτες δημιουργούν την ψευδαίσθηση της ύπαρξης χώρου. Το συγκεκριμένο στοιχείο, που σχετίζεται με την κινεζική κουλτούρα, διαχειρίστηκε με προσοχή από το αρχιτεκτονικό γραφείο το οποίο τους τοποθέτησε έτσι ώστε να μην «παρεμβαίνουν» στην ιδιωτική ζωή των ιδιοκτητών.

Δείτε εδώ μια εξίσου εντυπωσιακή “μεταμόρφωση” ενός μικροσκοπικού διαμερίσματος στο Παρίσι!

Η νέα όψη του διαμερίσματος δεν κατέστρεψε την ταυτότητά του, καθώς έχουν διατηρηθεί υπάρχουσες κολώνες και τοίχοι με σκυρόδεμα, με τις κολωνες να αποτελούν και σημείο αναφοράς.

«Με σεβασμό στον χώρο, μαγικά τον μεγαλώσαμε με δημιουργικές και πρακτικές μεθόδους σχεδιασμού», σημειώνει το γραφείο.

No more articles