MIEL-Arquitectos-SALVA46-Apartment-1

Οι Miel Arquitectos και Studio P10 μετέτρεψαν ένα διαμέρισμα 65 τ.μ. σε μία ευέλικτη κατοικία, ιδανική για συγκατοίκηση. Η κατοικία, η οποία βρίσκεται στη Βαρκελώνη, αποτελέιται πλέον από δύο αυτόνομες μονάδες. Αυτές έχουν τοποθετηθεί εκατέρωθεν του κοινού χώρου-πυρήνα που βρίσκεται στο μέσο της επιμήκους κάτοψης. Οι επιμέρους κατοικίες καλύπτουν τις ανάγκες ύπνου, εργασίας, χαλάρωσης και υγιεινής, ενώ η κουζίνα και τραπεζαρία είναι κοινές, όπως και το καθιστικό.

Στόχος των δημιουργών του ήταν η εξισορρόπηση ιδιωτικότητας και κοινωνικότητας. Την ίδια στιγμή, η διατήρηση του φυσικού φωτισμού και η διάχυσή του ήταν ένας στόχος προς επίτευξη.Έτσι, δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να απομονωθούν στον προσωπικό τους χώρο, χωρίς να περιορίζουν το φυσικό φωτισμό για το υπόλοιπο διαμέρισμα.

No more articles