haushohlen_09

Η αρχιτεκτονική ομάδα Jochen Specht πρόσφατα ανακαίνισε πλήρως ένα παλιό σπίτι στην Αυστραλία. Η κατοικία, που βρίσκεται σε έναν δασώδη λόφο πάνω από την μικρή περιοχή του Dornbirn, είναι αρκετά ευρύχωρη και υπακούει στις αρχές του μινιμαλισμού. Το φυσικό φως και η επαφή με το περιβάλλον με τα μεγάλα παράθυρα και τις ξύλινες κατασκευές, αποτελούν την βάση της σχεδιαστικής έμπνευσης.

“Στο εσωτερικό, ήταν σημαντικό να διατηρηθεί η δομή του παλιού σπιτιού, στα οποία δώσαμε μία σύγχρονη απόχρωση: παλιά παράθυρα βάφτηκαν ξανά, πατώματα γυαλίστηκαν και ταίριαξαν με μοντέρνα έπιπλα. Αυτό ήταν και κάτι που στην πραγματικότητα δεν κόστισε πολύ στον ιδιοκτήτη.”, ανέφερε η ομάδα , τονίζοντας ταυτόχρονα πως όλα τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Στόχος τους να αποδείξουν πως με λίγα χρήματα αλλά έξυπνες ιδέες, μπορεί κανείς να μεταμορφώσει την κατοικία του.

 

No more articles